5 kwietnia w Hotelu Warszawa odbyło się wyjątkowe wydarzenie kulinarne SUSTAINABLE COOKING. Spotkanie poruszało ważki temat „sustainability”, którym żyją dziś nie tylko badacze, biznes, ale i najlepsi szefowie. Do jego współtworzenia zaprosiliśmy trzy niezwykłe osobowości, szefów którzy tworzą nowoczesną kuchnię w duchu zrównoważonego rozwoju opartą o pieczołowicie wyselekcjonowane lokalne produkty, postaci zaangażowanymi w działalność nie tylko restauratorską, ale i społeczną. Wśród nich znalazł się gospodarz, executive chef Restauracji Warszawskiej, Darek Barański, słynny gwiazdkowy szef, Wojciech Modest Amaro oraz nasz gość specjalny Alexandre Silva, tworzący nagrodzoną gwiazdką Michelin lizbońską restaurację Loco.
Reportaż z naszego wydarzenia znajdziecie w czerwcowym wydaniu FOOD & FRIENDS, a już dziś zobaczcie bohaterów tego wieczoru z perspektywy obiektywu kamery młodego zdolnego twórcy Dawida Słowińskiego.
Jeszcze raz dziękujemy wspaniałym gościom, współorganizatorom a zarazem gospodarzom z Hotelu Warszawa, doskonałym szefom kuchni i ich zespołom, naszym partnerom: Audi Polska, Nespresso, Cisowianka Perlage, Grundig Polska, San Marzano Wines, Vininova oraz świetnemu moderatorowi „zrównoważonych” rozmów Jarosławowi Kuźniarowi.
ZDJĘCIE: MAŁGORZATA OPALA
FILM: DAWID SŁOWIŃSKI