MARCHEWKI MARYNOWANE W IMBIRZE: Przygotuj zalewę z octu, cukru, wody i pokrojonego na kawałki imbiru ● Zalej nią drobno startą marchew ● Odstaw w chłodne miejsce na pół godziny przed podaniem ● Zalewę można przechowywać ok. 5 dni w chłodnym miejscu. hummus z czerwonymi burakami: Ugotuj buraki ● Zmiksuj tahini, buraki, ciecierzycę, czosnek i sok z cytryny na gładki krem.
ZIOŁOWY WINEGRET: Połącz wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj ● Dopraw solą i pieprzem. sposób podania: Ugotuj quinoę, sparz brokuł ● Awokado pokrój w plastry, a ogórek zetrzyj lub pokrój w drobne paski ● Opłucz sałatę, osusz ją i wyłóż na półmisek ● Ułóż na niej quinoę, awokado, marchew i ogórek ● Podziel brokuł na mniejsze cząstki i ułóż je, posypując pestkami dyni i ziarnamisłonecznika ● Na wierzch dodaj hummus i podawaj z winegretem wlanym do osobnego naczynia.