GULASZ: Mięso z jelenia oczyść z błon, pokrój w kostkę i obsmaż na maśle, dodając drobno posiekany czosnek, rozmaryn i tymianek • Podlej czerwonym winem i zredukuj • Gdy wino już się zredukuje, posyp mięso mąką, przygotuj zasmażkę i podlej bulionem • Zmniejsz ogień i duś na wolnym ogniu do miękkości • Borowiki oczyść, umyj i osusz • Cebulę obierz, drobno posiekaj, a następnie podsmaż na maśle • Dodaj do gulaszu pod koniec gotowania i duś razem jeszcze 10 minut • Dopraw solą i pieprzem.
KASZOTTO Z BURAKAMI: Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oleju, dodaj kaszę i lekko ją podpraż • Podlej całość bulionem i ugotuj do miękkości • Na koniec dodaj pokrojone w kostkę buraki • Dopraw solą i pieprzem.