Podziel 2 awokado na 4 cząstki i wydrąż je • Przyrumień palnikiem do crème brûlée, przypraw solą, pieprzem, oliwą, startą skórką cytryny i sokiem z połowy cytryny • Obierz i zmiksuj 3 awokado z liśćmi czosnku niedźwiedziego, solą, pieprzem oraz sokiem z połowy cytryny i dopraw tabasco • Pokrój pomidory na nieregularne kawałki i przypraw je solą oraz pieprzem • Wyłóż pomidory i awokado na półmisek, nałóż krem z awokado • Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem, płatkami soli, pieprzem i dopraw odrobiną oliwy.
(4 porcje)
5 awokado
8 liści czosnku niedźwiedziego
1 cytryna (skórka i sok)
tabasco
10 pomidorów
szczypiorek
płatki soli
oliwa
sól
czarny pieprz
ZDJĘCIA: DAVID BACK