SPÓD TORTU: Nastaw piekarnik na temperaturę 175ºC • Ubij jajka z cukrem na puszystą masę • Wymieszaj mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia i dodaj do jajek z cukrem • Okrągłą formę do pieczenia o średnicy 24 cm posmaruj masłem i posyp bułką tartą, a następnie przełóż do niej ciasto • Piecz przez 30 minut • Odstaw, aby ciasto ostygło.
SKŁADANIE CIASTA: Wystudzone ciasto przekrój tak, aby uzyskać trzy warstwy • Ubij śmietanę • Do miski włóż maliny, dodaj cukier i rozgnieć • Wymieszaj rozgniecione maliny z połową śmietany i rozprowadź tę masę na spodzie tortu • Połóż drugą warstwę ciasta i rozprowadź na nim śmietanę z malinami • Następnie umieść na niej trzecią warstwę ciasta, a resztę śmietany rozprowadź na górze tortu i po bokach • Udekoruj świeżymi owocami.