Koszyk

×

MAKRELA Z SOSEM POMIDOROWYM I MAKARONEM SPAGHETTI

Makrela z sosem pomidorowym

(4 porcje)

400 g makreli
masło
sól
pieprz

SOS POMIDOROWY
1 puszka pomidorków
cherry
1/2 żółtej cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru
1 łyżka oliwy
sól
pieprz

DO PODANIA
makaron spaghetti (według uznania)
kapary
 

 

PRZEPIS: SOFIE KARLSSON 
ZDJĘCIA: DAVID BACK

Wyfiletuj makrelę i podziel na kawałki • Podsmaż na maśle • Posyp solą i pieprzem.

SOS POMIDOROWY: Obierz i posiekaj drobno cebulę i czosnek • Zeszklij je na oliwie • Dodaj pomidory wraz z sosem, ocet balsamiczny i cukier • Gotuj 10 minut • Dopraw solą i pieprzem.

SPOSÓB PODANIA: Ugotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu • Odcedź i wymieszaj z sosem pomidorowym • Wmieszaj ugotowaną makrelę i posyp kaparami.

Więcej podobnych przepisów