Oczyść ośmiornicę • Gotuj ją do miękkości z warzywami, winem i przyprawami • Wyjmij ośmiornicę z wywaru, wystudź, odetnij macki i oczyść z błony • Obsmaż ze wszystkich stron na niewielkiej ilości oliwy.
SZPARAGI: Obierz szparagi • Zblanszuj w wodzie z solą i cukrem • Panieruj w tempurze i panko (poza główką) • Smaż w głębokim tłuszczu.
MAJONEZ YUZU: Wymieszaj wszystkie składniki • Pod koniec zaparz gorącą wodą.
BÓB KIMCHI: Przygotuj solankę z wody i soli • Drobno pokrój kapustę pekińską • Zalej ją zimną solanką i odstaw na 1 godzinę, by zmiękła • Odciśnij z wody • Zblanszuj delikatnie bób i obierz ze skórki • Pasta kimchi: ugotuj kleik z wszystkich składników i ostudź • Marynata: wszystkie składniki wymieszaj ze sobą • Kapustę, bób, pastę i marynatę połącz ze sobą • Kiś minimum 1 tydzień.
SPOSÓB PODANIA: Ułóż usmażone szparagi i mackę ośmiornicy • Udekoruj majonezem yuzu i chabrami • Na środku nałóż bób kimchi • Na wierzchu połóż rzodkiewkę, groszek wąsaty, chabry i kwiatki rukwi wodnej.