Koszyk

×

PAPPARDELLE Z PANCETTĄ, GRZYBAMI, ŻÓŁTKIEM I CHRZANEM

pappardelle

(4 porcje)

400 g suszonego makaronu pappardelle
300 g ulubionych sezonowych grzybów
150 g pancetty
4 łyżki startego chrzanu
2 łyżki grubo posiekanej natki pietruszki
4 żółtka
oliwa
sól
czarny pieprz

 

PRZEPIS: MATTIAS LARSSON
ZDJĘCIE: DAVID BACK

Oczyść grzyby i pokrój je na kawałki równej wielkości • Pokrój pancettę w kostkę o boku 0,5 cm • Rozgrzej patelnię do średniej temperatury • Grzyby i pancettę smaż na oliwie 3-4 minuty, aż nabiorą ładnego koloru • Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu • Odcedź go, dodaj do grzybów oraz pancetty i wymieszaj • Dopraw solą • Podawaj danie w głębokich talerzach • Posyp natką pietruszki i grubo mielonym pieprzem • Dodaj chrzan, a na wierzch każdej porcji połóż żółtko.

Więcej podobnych przepisów