Przyrumień polędwicę na maśle z czosnkiem, tymiankiem i jałowcem • Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 150°C, aż mięso osiągnie wewnętrzną temperaturę 55°C • Odstaw na 10 minut.
SOS Z CZERWONEGO WINA: Obierz i pokrój na kawałki czosnek, cebulę, marchew oraz seler • Przełóż do rondla i podsmaż sauté z tymiankiem • Wlej wino, wodę, fond i ocet • Gotuj na wolnym ogniu, aż zostanie ok. 400 ml płynu • Przecedź • Zagęść sos skrobią • Dopraw solą i na koniec wmieszaj łyżkę masła.
WARZYWA: Obierz warzywa i pokrój je w kostkę • Gotuj, aż zmiękną.
SPOSÓB PODANIA: Gotuj cebulki, aż zmiękną • Obierz je • Podsmaż warzywa na maśle • Na koniec dodaj do nich cebulki • Dopraw solą i pieprzem, posyp tymiankiem i natką pietruszki • Pokrój mięso i ułóż na talerzu • Dołóż warzywa • Polej sosem.