Roztop masło • Dodaj mleko i podgrzej do 37°C • Do miski dodaj pokruszone drożdże i mieszaj, aż się rozpuszczą • Następnie dodaj cukier, kardamon, sól i prawie całą mąkę • Zagnieć i wyrabiaj ciasto przez około 5 minut w robocie kuchennym lub ręcznie przez 10 minut • Zostaw ciasto do wyrośnięcia pod przykryciem na 40 minut • Wyłóż ciasto na stolnicę posypaną mąką i podziel je na 26 części • Uformuj okrągłe bułeczki i połóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia • Zostaw do wyrośnięcia pod przykryciem na około 30 minut • Nagrzej piekarnik do temperatury 225°C • Piecz bułeczki przez 10 minut, aż będą złotobrązowe • Zostaw do ostygnięcia na kracie.
SPOSÓB PODANIA: Z każdej bułeczki odetnij jej górną część – w ten sposób otrzymasz niewielką „przykrywkę” • Z wnętrza wydrąż część miękiszu, tworząc zagłębienie • Wydrążony miękisz wymieszaj ze startą masą migdałową i mlekiem, a następnie wypełnij tą masą bułeczki • Ubij śmietanę i nałóż porcję do każdej bułeczki • Przykryj odciętą wcześniej „przykrywką” i posyp odrobiną cukru pudru.