MARCHEWKI MARYNOWANE W IMBIRZE: Przygotuj zalewę z octu, cukru, wody i pokrojonego na kawałki imbiru ● Zalej nią drobno startą marchew ● Odstaw w chłodne miejsce na pół godziny przed podaniem ● Zalewę można przechowywać ok. 5 dni w chłodnym miejscu.
WIETNAMSKI DRESSING: Zmieszaj olej rzepakowy z olejem sezamowym, sosem rybnym, tamari, miodem i sokiem z limonki ● Dodaj następnie połowę mięty, chili, kolendrę oraz imbir ● Dopraw do smaku.
SPOSÓB PODANIA: Ugotuj szklany makaron, paprykę pokrój na kawałki, a orzeszki upraż na sucho ● W dużej misceułóż sałatę, a na niej makaron ● Na wierzchu rozsyp fasolę edamame, marchew, paprykę i krewetki ● Posiekaj orzeszki ziemne i posyp nimi sałatkę ● Na koniec skrop dressingiem.