Z SAŁATKĄ Z RZODKIEWEK I KOPERKU PODAWANY Z KREMEM KALAFIOROWYM
Na suchej patelni upraż ziarna koperku, fenkułu i kminku • Następnie rozgnieć je w moździerzu z cukrem, tymiankiem, solą i czarnym pieprzem • Mieszaniną przypraw natrzyj plastry schabu i grilluj je na średnim ogniu.
KREME KALAFIOROWY: Pokrój różyczki kalafiora na mniejsze kawałki • Kalafior ugotuj na miękko w mleku i zmiksuj na gładko • Dodaj crème fraîche i dopraw sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem.
SAŁATKA Z RZODKIEWEK I KOPERKU: Pokrój rzodkiewkę na plasterki, opłucz groszek cukrowy i przekrój na pół • Posiekaj drobno szalotkę • Porwij koperek • Wymieszaj wszystkie składniki na sałatkę i dopraw ją solą i czarnym pieprzem.