TURBOT MOUSELLINE: Turbota zmiksuj w malakserze • Powoli dodawaj śmietanę • Dopraw solą Maldon i przetrzyj przez sito • Włóż do worka próżniowego i odpowietrz pięć razy w wakownicy.
TURBOT: Filety z turbota włóż na 15 minut do solanki 10% • Wyjmij z solanki i osusz • Przełóż do naczynia z lodem • Nałóż mouselline na turbota i uformuj kształt prostokąta przy użyciu folii.
SOS Z OGÓRKÓW MAŁOSOLNYCH: Wszystkie płyny przelej do rondla i zagotuj • Miksuj blenderem ręcznym, dodając masło.
SPOSÓB PODANIA: Ugotuj turbota na parze • Piecz w piekarniku, aż osiągnie temperaturę 42°C • Podziel turbota na porcje i połóż na talerzu • Udekoruj plasterkami ogórka małosolnego, marynowanymi kwiatami kopru i kwiatami ogórecznika • Danie wykończ sosem z ogórków małosolnych.