GICZ JAGNIĘCA: Dobrze posól gicz jagnięcą i obsmaż z każdej strony • Przełóż gicz do wysokiego garnka • Pokrój warzywa, podsmaż je i dodaj do garnka z giczą • Dodaj kmin rzymski oraz suszoną miętę i zalej wszystko wodą • Gotuj 3 godziny na bardzo małym ogniu • Delikatnie wyjmij mięso, wyjmij kość i odcedź wywar • Zredukuj wywar do konsystencji sosu i na koniec dodaj masło.
MARYNOWANE SZPARAGI: Obrane szparagi włóż do wysokiego słoika lub worka próżniowego • Zagotuj wodę z cukrem oraz octem i ostudź do 60°C • Zalej nią szparagi i zamknij szczelnie • Szparagi będą gotowe za minimum 5 dni.
SPOSÓB PODANIA: Podgrzej mięso w sosie • Ułóż gicz jagnięcą na talerzu • Zblanszowany i podgrzany na maśle bób ułóż na giczy • Szparagi pokrój na kawałki o długości 1,5-2 cm i także połóż na mięsie • Obok podaj łyżkę jogurtu wymieszanego z skórką z limonki i solą • Polej całe danie sosem • Udekoruj świeżymi kwiatkami szczypiorku.