Koszyk

×

GULASZ Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, MUSZTARDĄ I OGÓRKAMI KONSERWOWYMI

gulasz

(4 porcje)

1 kg karkówki
2 żółte cebule
2 marchwie
1/2 łyżki mąki
5 liści laurowych
10 ziaren pieprzu ziołowego
3 goździki
1 l wody
sól
pieprz
masło

DO PODANIA
ugotowane ziemniaki
gruboziarnista musztarda
ogórki konserwowe

PRZEPIS: SOFIA KARLSSON
ZDJĘCIE: DAVID BACK

Pokrój mięso w kostkę o boku mniej więcej 4 cm • Obierz i pokrój cebulę oraz marchew • Przyrumień mięso ze wszystkich stron na maśle rozpuszczonym w naczyniu żaroodpornym • Oprósz mięso mąką, połóż na nim warzywa, dodaj przyprawy i wlej wodę • Gotuj gulasz 1,5 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem • Dopraw solą i pieprzem.

SPOSÓB PODANIA: Obierz i ugotuj ziemniaki • Gdy będą jeszcze ciepłe, rozgnieć je widelcem • Podawaj gulasz z ziemniakami, musztardą i ogórkami konserwowymi.

Więcej podobnych przepisów