Koszyk

×

HAWAJSKI SANDWICH Z WĘDZONYM BOCZKIEM

HAWAJSKI SANDWICH Z WĘDZONYM BOCZKIEM (1)

bułka hamburgerowa
plastry podgrzanego
wędzonego boczku

SALSA ANANASOWA
1/3 ananasa pokrojnego w kostkę
1 pomidor śliwkowy pokrojony w kostkę
1 pomidor zielony pokrojony w kostkę
2 drobno posiekane cebule sałatkowe
1 papryczka jalapeño pokrojona w drobną kostkę
1 pęczek kolendry (posiekanej)
2 łyżki oliwy
1-2 łyżki octu jabłkowego
1/2-1 łyżka brązowego cukru
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

SURÓWKA Z SOJĄ I IMBIREM
około 1 kg posiekanej kapusty stożkowej
300-400 ml majonezu
2 łyżki japońskiej soi
1 łyżka oleju sezamowego
2 posiekane ząbki czosnku
1 łyżka startego imbiru
100 ml posiekanej pietruszki
100 ml posiekanej kolendry
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

 

PRZEPIS: HOLY SMOKE
ZDJĘCIE: DAVID BACK

SALSA ANANASOWA: Wymieszaj wszystkie składniki w misce i dopraw solą oraz pieprzem • Odstaw na 10-15 minut przed podaniem.

SURÓWKA Z SOJĄ I IMBIREM: Wymieszaj kapustę z majonezem • Dodaj soję, olej sezamowy, czosnek i imbir • Dopraw solą i pieprzem • Przed podaniem wmieszaj pietruszkę i kolendrę.

Więcej podobnych przepisów