Koszyk

×

JAGNIĘCINA, PIETRUSZKA, SHISO

shi

(4 porcje)

COMBER JAGNIĘCY
800 g combru jagnięcego
15 g shiso purple
puder jagnięcy
oliwa
sól
pieprz

PALONA PIETRUSZKA
2 korzenie pietruszki
200 ml mleka
liść kardamonu

PURÉE Z PIETRUSZKI
200 g korzenia pietruszki
100 ml mleka kokosowego
sól
pieprz

GLAZUROWANE WARZYWA BABY
marchewki baby Nature’s
Pride
pory baby Nature’s Pride
cukinie baby Nature’s Pride
masło
cukier
sól
pieprz

DO PODANIA
sos demi-glace

PRZEPIS: ERNEST JAGODZIŃSKI
ZDJĘCIE: MIŁOSZ PAWŁOWSKI

COMBER JAGNIĘCY: Mięso natrzyj oliwą, shiso purple i pudrem jagnięcym • Dopraw solą i pieprzem • Przełóż do worka próż­niowego i gotuj sous-vide w 52°C przez 1,5 godziny • Przed podaniem podsmaż szybko na oliwie.

PALONA PIETRUSZKA: Oczyść i obierz pietruszkę • Zagotuj mleko, dodaj do niego liść kardamonu i korzenie pietruszki • Ugotowa­ną pietruszkę odsącz z nadmiaru płynu i opal palnikiem.

PURÉE Z PIETRUSZKI: Oczyść i obierz pietruszkę • Gotuj ją w mleku kokosowym • Całość zmiksuj w Thermomixie na gładkie purée • Dopraw solą i pieprzem.

GLAZUROWANE WARZYWA BABY: Zblanszuj warzywa • Glazuruj ma maśle z odrobiną cukru, solą i pieprzem.

Więcej podobnych przepisów