Prawdziwe orzechowe bomby warto serwować w małych porcjach – cechuje je intensywny smak. Najlepiej przechowywać je w lodówce.
Natłuść foremkę o rozmiarze ok. 20 × 30 cm • Posiekaj czekoladę na kawałki • Roztop połowę masła w kąpieli wodnej i połącz z połową czekolady • Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a następnie przelej do foremki • Odstaw w chłodne miejsce, by masa stężała • Rozpuść masło orzechowe i wymieszaj z orzeszkami ziemnymi • Rozsmaruj masę na czekoladzie i odstaw z powrotem w chłodne miejsce, najlepiej do zamrażarki, na co najmniej pół godziny • Rozpuść resztę masła i czekolady i rozsmaruj na schłodzonej masie orzechowej • Wierzch posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi • Odstaw w chłodne miejsce, aż całość stężeje, a następnie pokrój na kawałki • Przechowuj w lodówce.