Pokrój dorsza na mniejsze kawałki • Panieruj dwukrotnie w mące pszennej wymieszanej z solą i pieprzem, następnie w jajku, a na końcu w mące panko • Smaż rybę na maśle.
MARYNOWANE MARCHEWKI: Obierz marchewki lub oczyść je szczoteczką • Gotuj je w osolonej wodzie, aż będą miękkie • Zagotuj ocet z cukrem i wodą • Pokrój marchewki na mniejsze kawałki i włóż je do zalewy octowej • Odstaw w zimne miejsce do naciągnięcia na co najmniej godzinę.
SPOSÓB PODANIA: Ugotuj fasolkę tak, by w środku była jędrna• Jajka gotuj 4 minuty, a następnie ostudź i zdejmij skorupki • Przed podaniem przetnij je na pół • Pokrój cytrynę na cząstki, a cebule w paski • Porwij sałaty na duże kawałki i włóż je do miski albo ułóż na półmisku • Na listkach sałaty ułóż marchewki, fasolkę, cząstki cytryny, cebulę i smażonego dorsza • Na koniec polej oliwą z oliwek i oprósz solą oraz pieprzem