Koszyk

×

SELER PIECZONY, PASTA Z BAKŁAŻANA, SAŁATKA Z WIOSENNYCH WARZYW

DSC_7683

(4 porcje)

1 seler
1 młoda marchew
1 owoc granatu
1 rzodkiewka
kolendra
oliwa
sok z cytryny
sól
pieprz

PASTA Z BAKŁAŻANA
1 bakłażan
1 łyżka pasty tahini
oliwa
sok z cytryny
czosnek
sól
pieprz

 

PRZEPIS: MARCIN SZUKAJ
ZDJĘCIE: MAŁGORZATA OPALA


PRODUKTY WYKORZYSTANE W PRZEPISIE DOSTARCZYŁA HALA SELGROS CASH&CARRY W POZNANIU.

Seler piecz w temperaturze 190°C do miękkości, a następnie pokrój na cienkie plastry • Marchew pokrój na cienkie wstążki, a rzodkiewkę na cienkie plasterki • Dopraw oliwą i cytryną i ułóż na selerze.

PASTA Z BAKŁAŻANA: Bakłażan opal na palniku, obierz ze skórki i rozduś widelcem • Dodaj pastę tahini, czosnek, sok z cytryny i oliwę • Dopraw solą i pieprzem • Wyłóż porcje pasty z bakłażana na seler • Wykończ danie pestkami granatu.

Więcej podobnych przepisów