Koszyk

×

WĘDZONA MAKRELA Z PIKLOWANYMI WARZYWAMI I ZIEMNIAKAMI

Makrela

(4 porcje)

500 g wędzonej makreli
500 g ziemniaków

PIKLOWANE WARZYWA
400 ml kalafiora (różyczki)
1 mały fenkuł
2 marchewki
kawałek ogórka (ok. 10 cm)
1 czerwona cebula
100 ml wody
2 łyżki octu 12%
koperek
kwaśna śmietana

 

PRZEPIS: MALIN BROMAN
ZDJĘCIE: DAVID BACK

PIKLOWANE WARZYWA: Zagotuj wodę z octem i cukrem na zalewę • Podziel kalafior na różyczki • Pokrój warzywa na mandolinie lub nożem na bardzo cienkie paski • Zalej je zalewą i odstaw na 15 minut. 

SPOSÓB PODANIA: Podawaj makrelę i ziemniaki ze śmietaną, warzywami i koperkiem.
 

Więcej podobnych przepisów