Koszyk

×

Numer 2 (63)

lipiec-wrzesień 2024

28,00 30,00 

W wakacyjnej edycji naszego magazynu przenosimy czytelników do energetycznego Berlina, a także Trójmiasta z niecierpliwością oczekującego na tegoroczne wydanie Przewodnika Michelin. Od dłuższego czasu w gastronomicznych kuluarach mówiło się, że restauracje z trójmiejskiej aglomeracji dołączą obok Warszawy, Krakowa i Poznania do tych, które oceni francuski Przewodnik Michelin. Gdy w kwietniu właściciele przewodnika oficjalnie potwierdzili tę informację, udaliśmy się do Gdańska, Gdyni i Sopotu, by przedstawić na naszych łamach pretendentów do michelinowskich wyróżnień, które miały być ogłoszone dwudziestego czerwca. Natomiast podczas naszego weekendowego wypadu do Berlina odwiedziliśmy zarówno lokal prezentujący najwyższej próby fine dining w nowej luźniejszej odsłonie, którym jest nagrodzona dwoma gwiazdkami Michelin restauracja Horváth, jak i miejsce oferujące pyszny sznycel, marynowane jajko i ogórek, czyli Trio. Na naszym szlaku znaleźli się również pretendenci do michelinowskiej gwiazdki tacy jak Loumi oraz ci, którzy swój gwiazdkowy lokal zamknęli, stawiając na prostszy koncept – Wasser.

Zapraszamy do opłacania e-wydań szybkimi płatnościami elektronicznymi Dotpay, które realizowane są automatycznie. Wszystkie zakupione e-wydania dostępne są w zakładce „E-Wydania” w dziale Moje konto.