W tym daniu warzywa można dowolnie wymieniać. Nic się nie stanie, jeśli ziemniaki zastąpimy pasternakiem lub korzeniem pietruszki. Zamiast szczypiorku śmiało może się tu pojawić koperek.
Oczyszczone ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie • Gdy ostygną, przekrój je na pół • Rozgrzej piekarnik do temperatury 170°C • Z papieru do pieczenia wytnij cztery arkusze o wymiarach 30 x 30 cm • Na posmarowanych delikatnie masłem arkuszach papieru ułóż ugotowane połówki ziemniaków • Połóż na nich pokrojony koper włoski, szalotkę i czosnek • Na wierzchu umieść rybę • Przekrój pomidory na pół, posiekaj szczypiorek i dołóż w równych ilościach do każdej z porcji • Posyp solą i pieprzem • Do każdej porcji wyciśnij odrobinę masła i podlej białym winem • Zwiń brzegi tak przygotowanych paczek, by były w pełni szczelne • Ułóż je na blasze i zapiekaj w piekarniku około 15 minut, aż ryba będzie gotowa • Podawaj z cząstkami limonki.