SZALOTKA MOCZONA W OCCIE JABŁKOWYM: Obraną szalotkę pokrój w grube plastry • Mocz ją kilka godzin w occie.
Oczyszczoną fasolkę ugotuj w osolonej wodzie • Wymieszaj z szalotką • Dopraw olejem, solą i pieprzem.
(około 8 porcji, szwedzki stół)
ok. 150 g zielonej fasolki szparagowej
2 łyżeczki oleju rzepakowego
sól
pieprz
SZALOTKA MOCZONA W OCCIE JABŁKOWYM
2 szalotki
3 łyżki octu jabłkowego
PRZEPIS: MALIN BROMAN
ZDJĘCIE: DAVID BACK
SZALOTKA MOCZONA W OCCIE JABŁKOWYM: Obraną szalotkę pokrój w grube plastry • Mocz ją kilka godzin w occie.
Oczyszczoną fasolkę ugotuj w osolonej wodzie • Wymieszaj z szalotką • Dopraw olejem, solą i pieprzem.