Aktualności

„DO STOŁU!” Premierowa książka FOOD & FRIENDS!

ALMA  1

„DO STOŁU!” to zbiór wybranych ponad 70 najlepszych przepisów, przygotowanych przez nasz magazyn.
W książce znajdziecie znane Wam klasyki w nowej odsłonie, a także zupełnie nowe dania, które być może Was
zaskoczą.

 

Czytaj więcej...

Zmiksuj pobyt w berlińskim Amano! - KONKURS

Amano Bar XMas Drink GSP 6253

Przełom roku to zawsze czas szampańskiej zabawy i noworocznego szaleństwa! Zaszalej więc z nami i weź udział w świątecznym konkursie!

 

Czytaj więcej...

Zimowa szkoła sous-vide

sous4

Czwarta odsłona cyklu gotowania techniką sous-vide to zimowa wyprawa po skarby lasu i zmarzniętej ziemi, na którą zabrał nas Piotr Markowski z poznańskiej Jadalni.

 

Czytaj więcej...

Premiera nowego Audi A6

Audi A6

Między kulinariami a motoryzacją, dziedzinami pozornie odległymi, istnieje silna więź, widoczna między innymi w warstwie estetycznej. Mieliśmy okazję przekonać się o tym w trakcie prezentacji najnowszego dziecka koncernu Audi.

 

Czytaj więcej...

BAKE & WIN - KONKURS

Thermomix

Temperatura za oknem nie rozpieszcza – rozpieszczajcie się więc własnymi zimowymi
wypiekami! Podejmijcie kuchenną rękawicę! Weźcie udział w naszym konkursie, dzieląc się
zdjęciami i przepisami na Wasze pachnące wypieki.

Czytaj więcej...

Porsche Gourmet Tour - Quique Dacosta

1DSC 5181

Gdyby porównywać przyjazd tego hiszpańskiego szefa kuchni do wydarzenia futbolowego, to tak, jakby do Krakowa zawitał Real Madryt. Co prawda Quique Dacosta jest dużo bardziej związany z dobrze radzącą sobie w Champions League Valencią, lecz porównanie z wizytą tego klubu to jednak decydowanie zbyt mało.

Czytaj więcej...

Ed Red

EdRed start

Sylwetkę Adama Chrząstowskiego, który przez 7 lat szefował w krakowskiej Ancorze, prezentowaliśmy niemal 4 lata temu. Niedawno objął on stery w kuchni nowo powstałej restauracji Ed Red.

Czytaj więcej...