BIAŁE SZPARAGI Z JAJKIEM W KOSZULCE Z CYTRYNOWYM SOSEM HOLENDERSKIM
Jajko w koszulce podajemy zazwyczaj na smażonym na maśle levain, ale można je także…

Jajko w koszulce podajemy zazwyczaj na smażonym na maśle levain, ale można je także…

ŁOSOŚ: Łososia możesz z powodzeniem przyrządzić dzień wcześniej • Cebulę i fenkuł…

Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Nasmaruj formę do pieczenia dużych muffinów •…

Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Przygotuj formę do pasztetu o pojemności około 1 l…

Śliwki pokrój w plasterki o grubości ok. 1/2 cm (wykrój je wokół pestki) • Wrzuć je na…

KULA Z PURÉE Z POMIDORÓW: Podgrzej oliwę w rondelku i skonfituj w niej pomidorki • Kiedy…

Ikra i ziemniaki to połączenie niemal doskonałe. I choć klasykiem jest ikra sielawy z rösti, my…

Do przygotowania serka krukost doskonale nadają się resztki żółtego sera, które zostały po…

Ugotuj ziemniaki • Rozwałkuj lekko ciasto francuskie • Ziemniaki pokrój w talarki, a cebulę…

Oczyść szczotką seler i dokładnie usuń zeń ziemię • Następnie piecz korzeń selera w…

Wybierz rostbef wołowy rzeczywiście wysokiej jakości – do przygotowania dania zużyjesz go…

DZIEŃ 1, ZIEMNIAKI: Obierz ziemniaki i pokrój je w dość duże łódeczki • Gotuj je 20 minut w…