LETNI TORT
SPÓD TORTU: Nastaw piekarnik na temperaturę 175ºC • Ubij jajka z cukrem na puszystą masę •…
SPÓD TORTU: Nastaw piekarnik na temperaturę 175ºC • Ubij jajka z cukrem na puszystą masę •…
DŻEM RABARBAROWY: Obierz rabarbar i pokrój go na duże kawałki • Rozetnij laskę wanilii i…
Mąkę migdałową można kupić w sklepach spożywczych, natomiast mąkę pistacjową musisz…
PANNA COTTA: Namocz żelatynę w zimnej wodzie • Zagotuj śmietankę z cukrem, rozpuść w niej…
CIASTO NA ORZECHY: Suche składniki wymieszaj, dodaj jajka, masło oraz ocet i wyrób ciasto •…
CIASTO MIGDAŁOWE: W mikserze utrzyj masło z cukrem, wanilią i na przemian dodawaj mąkę…
SŁONA MASA TOFFI – DZIEŃ 1: Usuń papierową etykietę z puszki mleka skondensowanego •…
GANACHE Z BIAŁEJ CZEKOLADY: Przełóż czekoladę do miski • W rondlu zagotuj 70 g śmietanki z…
BISZKOPT CZEKOLADOWY: Jajka ubij z cukrem na puszystą masę • Połącz masę z kakao, mieszając…
Klasyczny deser, który idealnie nadaje się na przyjęcie, ponieważ bardzo łatwo go przygotować….
Masło rozpuść i dodaj pokruszoną czekoladę • Rozpuść czekoladę, mieszając dokładnie od…
PIANA Z TOPINAMBURU: Topinambur obierz (zachowaj skórki) i wraz ze śmietaną włóż do worka…