MROŻONA ZUPA GRUSZKOWA
Do tego odświeżającego deseru wybierz dojrzałe gruszki. Kwaskowate, „dorosłe” smaki…
Do tego odświeżającego deseru wybierz dojrzałe gruszki. Kwaskowate, „dorosłe” smaki…
KRUCHY SPÓD: Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno) i posmaruj dno…
LODY Z DZIĘGLA: Zmieszaj w misce mleko zwykłe z mlekiem w proszku • Mieszaj, aż się połączą…
CRUMBLE MIGDAŁOWE: Umieść wszystkie suche składniki w misce i wymieszaj • Dodaj masło i…
Sparz cytrynę wrzątkiem i osusz, zetrzyj skórkę na drobnej tarce, a następnie wyciśnij sok •…
Clafoutis to klasyczny francuski deser, który według oryginalnej receptury powinien zawierać…
Rozpuść czekoladę • Utrzyj żółtko z cukrem • Ubij śmietanę • Wlej czekoladę do…
BABKA PIASKOWA: Zmieszaj jajka, skórkę z cytryny i cukier • Roztop masło z wanilią • Dodawaj…
Mąkę migdałową można kupić w sklepach spożywczych, natomiast mąkę pistacjową musisz…