CHLEB ORKISZOWY
DZIEŃ PRZED PIECZENIEM: W misce wymieszaj łyżkę zakwasu z mąką i wodą • Przykryj folią…
DZIEŃ PRZED PIECZENIEM: W misce wymieszaj łyżkę zakwasu z mąką i wodą • Przykryj folią…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C • Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do…
PIANKA CZEKOLADOWA: Gotuj wodę z cukrem, aż do temperatury 123ºC • Żółtka i jajka ubij na…
SPÓD TARTY: Ze wszystkich składników zagnieć szybko ciasto, a następnie odłóż je na 30…
DŻEM RABARBAROWY: Obierz rabarbar i pokrój go na duże kawałki • Rozetnij laskę wanilii i…
SŁONA MASA TOFFI – DZIEŃ 1: Usuń papierową etykietę z puszki mleka skondensowanego •…
W misce rozpuść w wodzie drożdże • Dodaj oliwę z oliwek, miód, pokrzywy i sól w…
CIASTO MAŚLANE: Mąkę z cukrem pudrem przesiej do dzieży miksera • Posiekaj masło na drobną…
DZIEŃ 1: W misce wymieszaj pokruszone ziarna żyta i pszenicy, ziarna lnu i morele • Zagotuj…
Wsyp do miski mąkę, dodaj masło i rozcieraj palcami, aż masa będzie przypominała okruszki •…
Ciasto jest elastyczne i łatwo się je rozwałkowuje, więc zrobienie z niego cienkich i…
Mówi się, że to karmelizowane, wywrócone do góry nogami ciasto jabłkowe stworzyła Stéphane…