CZEKOLADOWE BAGIETKI
Pokrusz drożdże w misce • Wlej wodę i mieszaj, aż drożdże się rozpuszczą • Dodaj…
Pokrusz drożdże w misce • Wlej wodę i mieszaj, aż drożdże się rozpuszczą • Dodaj…
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i odstaw na 10 minut, by masa przestygła • Ułóż ciasto…
CIASTO DOJRZEWAJĄCE: Wyrób ciasto na pizzę i odstaw do fermentacji na 24 godziny • Pizza…
Roztop masło • Dodaj mleko i podgrzej do 37°C • Do miski dodaj pokruszone drożdże i mieszaj,…
DZIEŃ 1: Nastaw piekarnik na 200ºC • Podłużną formę do pieczenia o pojemności 1½ litra…
Te chrupiące kakaowe ciasteczka z paskiem nugatu pośrodku mają głęboki smak orzechów. Zastąp…
Południowoeuropejska wersja whoopie pies w intrygującym wariancie, w którym dominuje kwaskowata…
KRUCHY SPÓD: Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno) i posmaruj dno…
Upraż orzechy na suchej patelni • Następnie posiekaj je drobno w robocie kuchennym razem z…
Nagrzej piekarnik do temperatury 185ºC • W garnku roztop masło • Wrzuć do niego maliny, aby…
Mąkę migdałową można kupić w sklepach spożywczych, natomiast mąkę pistacjową musisz…