ZUPA SZCZAWIOWA
Pokrój warzywa i zeszklij na maśle, zalej bulionem i gotuj do miękkości • Wystudź zupę do…

Pokrój warzywa i zeszklij na maśle, zalej bulionem i gotuj do miękkości • Wystudź zupę do…

Obierz i drobno posiekaj żółtą cebulę, czosnek oraz imbir • Obierz marchewki oraz ziemniaki i…

Wypatroszonego karpia umyj i osusz, a następnie wyfiletuj • Z filetów zdejmij skórę, a…

Obierz i pokrój na mniejsze kawałki seler, ziemniaki i cebulę • Rozgrzej olej i zeszklij…

Obierz ziemniaki i pokrój je na mniejsze kawałki • Ugotuj ziemniaki w bulionie warzywnym •…

Sekret tej zupy tkwi w młodej cebuli, którą należy powoli smażyć na maśle, aż prawie się…

Jarmuż opłucz i osusz, a następnie porwij na mniejsze kawałki • Odłóż część z nich do…

Przekrój na pół papryczki chili i usuń gniazda nasienne • Papryczki pokrój w cienkie paski…

Mnóstwo smaków, wśród których dominują kwaśne i pikantne. Wszystko idealnie się zgrywa z…

Pokrój cebulę na plasterki • W rondlu roztop masło i podsmaż na nim cebulę, pilnując, żeby…

KREM Z KUREK: Posiekaj szalotki • Kurki przesmaż na klarowanym maśle z tymiankiem i szalotką…

Wszystkie składniki powinny być schłodzone • Zagotuj bulion z kurczaka i ostudź go • Obierz…