CZEKOLADOWA PANNA COTTA Z CZARNYM KAKAO I MUSEM Z MANGO (Thermomix TM6, TM5)
Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż czekoladę i rozdrobnij ją 5 sekund na obrotach…
Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż czekoladę i rozdrobnij ją 5 sekund na obrotach…
Mówi się, że to karmelizowane, wywrócone do góry nogami ciasto jabłkowe stworzyła Stéphane…
Rozgrzej piec do temperatury 170°C • Jabłko umyj, przekrój na pół i usuń gniazdo nasienne…
Zagotuj wodę z brązowym cukrem, aby przygotować możliwie najlepszy karmel bez grudek. Odrobina…
SPÓD TORTU: Nastaw piekarnik na temperaturę 175ºC • Ubij jajka z cukrem na puszystą masę •…
BROWNIE: Utrzyj jajka z cukrem • Dodaj rozpuszczone masło z czekoladą • Na koniec wsyp…
BEZY KARDAMONOWE: Białka i cukier wymieszaj w misce i wstaw ją do kąpieli wodnej • Mieszaj, aż…
MASA TWAROŻKOWA: Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i odstaw powstałą masę w chłodne…
Roztop masło • Dodaj mleko i podgrzej do 37°C • Do miski dodaj pokruszone drożdże i mieszaj,…
WHOOPIE CZEKOLADOWE: Rozgrzej piekarnik do 175ºC • Ubij masło, olej słonecznikowy i cukier •…
WHOOPIE KOKOSOWE: Przygotuj ciasteczka whoopie według przepisu podstawowego, dodając kokos do…
Namocz listki żelatyny w zimnej wodzie na około 5 minut, a następnie dokładnie je odciśnij •…