TORCIK Z PIANKI CZEKOLADOWEJ Z COMPOTE Z TRUSKAWEK I RABARBARU
PIANKA CZEKOLADOWA: Gotuj wodę z cukrem, aż do temperatury 123ºC • Żółtka i jajka ubij na…
PIANKA CZEKOLADOWA: Gotuj wodę z cukrem, aż do temperatury 123ºC • Żółtka i jajka ubij na…
Ananas pokrój na plastry o grubości 1 cm i grilluj na wysokim ogniu przez około 5 minut….
CIASTKA SHORTBREAD: Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C • Utrzyj masło z cukrem • Ubij…
Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż czekoladę i rozdrobnij ją 5 sekund na obrotach…
Mówi się, że to karmelizowane, wywrócone do góry nogami ciasto jabłkowe stworzyła Stéphane…
Rozgrzej piec do temperatury 170°C • Jabłko umyj, przekrój na pół i usuń gniazdo nasienne…
Zagotuj wodę z brązowym cukrem, aby przygotować możliwie najlepszy karmel bez grudek. Odrobina…
BROWNIE: Utrzyj jajka z cukrem • Dodaj rozpuszczone masło z czekoladą • Na koniec wsyp…
BEZY KARDAMONOWE: Białka i cukier wymieszaj w misce i wstaw ją do kąpieli wodnej • Mieszaj, aż…
MASA TWAROŻKOWA: Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i odstaw powstałą masę w chłodne…
Roztop masło • Dodaj mleko i podgrzej do 37°C • Do miski dodaj pokruszone drożdże i mieszaj,…
WHOOPIE CZEKOLADOWE: Rozgrzej piekarnik do 175ºC • Ubij masło, olej słonecznikowy i cukier •…