KARP W POMIDORACH I ZIOŁACH
Karpia oczyść, pokrój w dzwonka, dopraw solą i pieprzem • Cebulę pokrój w kostkę; czosnek i…

Karpia oczyść, pokrój w dzwonka, dopraw solą i pieprzem • Cebulę pokrój w kostkę; czosnek i…

MAJONEZ: Do miski włóż żółtko, musztardę i ocet winny • Ubijaj, dodając cienkim…

Wymieszaj wodę z solą, aż rozpuszczą się kryształki • Dodaj lód • Zalej mieszaniną…

Ugotuj ziemniaki • Rozwałkuj lekko ciasto francuskie • Ziemniaki pokrój w talarki, a cebulę…

Ten niezwykle popularny szwedzki klasyk jest prosty w przyrządzeniu i bardzo często gości na…

TURBOT MOUSELLINE: Turbota zmiksuj w malakserze • Powoli dodawaj śmietanę • Dopraw solą…

Pstrąga wyfiletuj, usuwając wszystkie ości • Większe kawałki smaż na patelni na rozgrzanym…

OLEJ KOLENDROWY: Zblenduj kolendrę z olejem, aż mieszanina nagrzeje się tak, że oddzielą się…

Marynuj morszczuka w soli przez godzinę • Zmyj sól • Gotuj sous vide 30 minut w temperaturze…

Ugotuj buraki • Na odrobinie oleju podsmaż jabłko, curry i szalotkę • Gdy podsmażone…

Rozpal grill • Natnij rybę wzdłuż brzucha i usuń wnętrzności • Posiekaj koper i wymieszaj…

EINTOPF: Opłucz omułki i oderwij „brodę” • Wyrzuć uszkodzone lub zamknięte małże •…