POKUSA JANSSONA
Ten niezwykle popularny szwedzki klasyk jest prosty w przyrządzeniu i bardzo często gości na…
Ten niezwykle popularny szwedzki klasyk jest prosty w przyrządzeniu i bardzo często gości na…
Dopraw filet z turbota solą i pieprzem • Usmaż na oleju z masłem. FENKUŁ FLORENCKI: Zagotuj…
TURBOT MOUSELLINE: Turbota zmiksuj w malakserze • Powoli dodawaj śmietanę • Dopraw solą…
Pstrąga wyfiletuj, usuwając wszystkie ości • Większe kawałki smaż na patelni na rozgrzanym…
OLEJ KOLENDROWY: Zblenduj kolendrę z olejem, aż mieszanina nagrzeje się tak, że oddzielą się…
Marynuj morszczuka w soli przez godzinę • Zmyj sól • Gotuj sous vide 30 minut w temperaturze…
Ugotuj buraki • Na odrobinie oleju podsmaż jabłko, curry i szalotkę • Gdy podsmażone…
Rozpal grill • Natnij rybę wzdłuż brzucha i usuń wnętrzności • Posiekaj koper i wymieszaj…
EINTOPF: Opłucz omułki i oderwij „brodę” • Wyrzuć uszkodzone lub zamknięte małże •…
Opłucz filety śledziowe w zimnej wodzie i osusz • Podgrzej wodę • Dodaj cukier, sól i ocet…
Podziel makrelę na kawałki • Ziemniaki pokrój w plastry • Obierz cebulę i pokrój w piórka…
Wyfiletuj makrelę i podziel na kawałki • Podsmaż na maśle • Posyp solą i pieprzem. SOS…