BROWNIE Z WĘDZONYMI ŚLIWKAMI I JEŻYNAMI
Masło rozpuść i dodaj pokruszoną czekoladę • Rozpuść czekoladę, mieszając dokładnie od…
Masło rozpuść i dodaj pokruszoną czekoladę • Rozpuść czekoladę, mieszając dokładnie od…
PIANA Z TOPINAMBURU: Topinambur obierz (zachowaj skórki) i wraz ze śmietaną włóż do worka…
Orzechy laskowe praż na patelni na średnim ogniu przez około 2 minuty • Następnie posyp je…
KRUCHE CIASTO: W misie miksera umieść mąkę, cukier puder oraz masło i miksuj do powstania…
CIASTO MIGDAŁOWE: W mikserze utrzyj masło z cukrem, wanilią i na przemian dodawaj mąkę…
Posiekaj czekoladę na duże kawałki i włóż je do miksera • Zagotuj śmietanę z glöggiem i…
BISZKOPT CZEKOLADOWY: Jajka ubij z cukrem na puszystą masę • Połącz masę z kakao, mieszając…
Upraż migdały na patelni na średnim ogniu • Posyp je 150 g cukru pudru i mieszaj, aż cukier…
PANNA COTTA: Namocz żelatynę w zimnej wodzie • Zagotuj śmietankę z cukrem, rozpuść w niej…
Wsyp do miski mąkę, dodaj masło i rozcieraj palcami, aż masa będzie przypominała okruszki •…
Gotuj owoce na wolnym ogniu, aż będą miękkie • Przetrzyj masę owocową przez sitko i…
Pokrusz drożdże w misce • Wlej wodę i mieszaj, aż drożdże się rozpuszczą • Dodaj…