ŚMIETANA, RABARBAR, BIAŁA CZEKOLADA, MIGDAŁY
PANNA COTTA: Namocz żelatynę w zimnej wodzie • Zagotuj śmietankę z cukrem, rozpuść w niej…

PANNA COTTA: Namocz żelatynę w zimnej wodzie • Zagotuj śmietankę z cukrem, rozpuść w niej…

CIASTO MIGDAŁOWE: W mikserze utrzyj masło z cukrem, wanilią i na przemian dodawaj mąkę…

Upraż migdały na patelni na średnim ogniu • Posyp je 150 g cukru pudru i mieszaj, aż cukier…

BISZKOPT CZEKOLADOWY: Jajka ubij z cukrem na puszystą masę • Połącz masę z kakao, mieszając…

Orzechy laskowe praż na patelni na średnim ogniu przez około 2 minuty • Następnie posyp je…

Wsyp do miski mąkę, dodaj masło i rozcieraj palcami, aż masa będzie przypominała okruszki •…

KRUCHE CIASTO: W misie miksera umieść mąkę, cukier puder oraz masło i miksuj do powstania…

Posiekaj czekoladę na duże kawałki i włóż je do miksera • Zagotuj śmietanę z glöggiem i…

Masło rozpuść i dodaj pokruszoną czekoladę • Rozpuść czekoladę, mieszając dokładnie od…

PIANA Z TOPINAMBURU: Topinambur obierz (zachowaj skórki) i wraz ze śmietaną włóż do worka…

Gotuj owoce na wolnym ogniu, aż będą miękkie • Przetrzyj masę owocową przez sitko i…

Pokrusz drożdże w misce • Wlej wodę i mieszaj, aż drożdże się rozpuszczą • Dodaj…