PLACKI Z CUKINII Z SEREM FETA
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach ● Cebulę obierz i drobno pokrój ● Wymieszaj…
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach ● Cebulę obierz i drobno pokrój ● Wymieszaj…
Obierz i posiekaj szalotki i czosnek • Zeszklij je na rozgrzanym na patelni maśle • Wsyp ryż i…
Seler piecz w temperaturze 190°C do miękkości, a następnie pokrój na cienkie plastry •…
Łatwa zapiekanka, która urzeka smakiem i kolorami. Porwij kapustę rękoma i wymieszaj z marchwią…
Oczyść brukselki • Zagotuj wodę z solą • Gotuj brukselki około 5 minut w osolonej wodzie, a…
Pokrój kapustę na kawałki, mniej więcej dwucentymetrowe • Morele pokrój w paski, posiekaj…
NADZIENIE Z SERKA KREMOWEGO I ORZECHÓW WŁOSKICH: Upraż orzechy • Dodaj je do pozostałych…
Seler, jak każda roślina okopowa, smakuje wyjątkowo jesienią. I choć pieczenie warzywa do…
Zmiksuj wszystkie składniki na falafel • Uformuj kuleczki i usmaż je na oleju (albo we…
Do przygotowania serka krukost doskonale nadają się resztki żółtego sera, które zostały po…
Wymieszaj wszystkie składniki winegretu • Pokrój orzechy brazylijskie • Tuż przed podaniem…
Zetrzyj skórkę z pomarańczy • Upiecz buraki do miękkości z solą i skórką startą z…