SELER PIECZONY, PASTA Z BAKŁAŻANA, SAŁATKA Z WIOSENNYCH WARZYW
Seler piecz w temperaturze 190°C do miękkości, a następnie pokrój na cienkie plastry •…

Seler piecz w temperaturze 190°C do miękkości, a następnie pokrój na cienkie plastry •…

Łatwa zapiekanka, która urzeka smakiem i kolorami. Porwij kapustę rękoma i wymieszaj z marchwią…

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach ● Cebulę obierz i drobno pokrój ● Wymieszaj…

Obierz i posiekaj szalotki i czosnek • Zeszklij je na rozgrzanym na patelni maśle • Wsyp ryż i…

Oczyść brukselki • Zagotuj wodę z solą • Gotuj brukselki około 5 minut w osolonej wodzie, a…

Pokrój kapustę na kawałki, mniej więcej dwucentymetrowe • Morele pokrój w paski, posiekaj…

NADZIENIE Z SERKA KREMOWEGO I ORZECHÓW WŁOSKICH: Upraż orzechy • Dodaj je do pozostałych…

Seler, jak każda roślina okopowa, smakuje wyjątkowo jesienią. I choć pieczenie warzywa do…

Zmiksuj wszystkie składniki na falafel • Uformuj kuleczki i usmaż je na oleju (albo we…

Do przygotowania serka krukost doskonale nadają się resztki żółtego sera, które zostały po…

Wymieszaj wszystkie składniki winegretu • Pokrój orzechy brazylijskie • Tuż przed podaniem…

Zetrzyj skórkę z pomarańczy • Upiecz buraki do miękkości z solą i skórką startą z…