DOMOWY KEBAB
Zamiast kebabu na patyku zrolowaliśmy flankstek. Zgrilluj go lub przyrumień na patelni i zapiecz w…

Zamiast kebabu na patyku zrolowaliśmy flankstek. Zgrilluj go lub przyrumień na patelni i zapiecz w…

Wybierz rostbef wołowy rzeczywiście wysokiej jakości – do przygotowania dania zużyjesz go…

Posiekaj migdały na duże kawałki • Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki z wyjątkiem…

Kapustę przetnij na pół i umyj pod bieżącą wodą • Rozgrzej patelnię, wlej na nią 2…

Obierz średnie marchewki i pokrój w kawałki o długości około 7 cm • Zetrzyj je wzdłuż na…

Zagotuj bulion warzywny • Opłucz wszystkie warzywa • Podziel kalafior na różyczki • Obierz…

W razie potrzeby usuń suche końcówki szparagów • Ugotuj szparagi w osolonej wodzie tak, by…

Posiekaj 1/3 trufli, a pozostałe pokrój na cieniutkie plasterki • Zagotuj osoloną wodę, a…

Clafoutis to klasyczny francuski deser, który według oryginalnej receptury powinien zawierać…

Nagrzej piekarnik do temperatury 185ºC • W garnku roztop masło • Wrzuć do niego maliny, aby…

Rozpuść czekoladę • Utrzyj żółtko z cukrem • Ubij śmietanę • Wlej czekoladę do…

BABKA PIASKOWA: Zmieszaj jajka, skórkę z cytryny i cukier • Roztop masło z wanilią • Dodawaj…