MARCHEWKA W HERBACIE, DWULETNI KOZI SER SOLONY, MIGDAŁY I KONSERWOWE KWIATY FENKUŁU
Obierz średnie marchewki i pokrój w kawałki o długości około 7 cm • Zetrzyj je wzdłuż na…
Obierz średnie marchewki i pokrój w kawałki o długości około 7 cm • Zetrzyj je wzdłuż na…
Zagotuj bulion warzywny • Opłucz wszystkie warzywa • Podziel kalafior na różyczki • Obierz…
W razie potrzeby usuń suche końcówki szparagów • Ugotuj szparagi w osolonej wodzie tak, by…
Posiekaj 1/3 trufli, a pozostałe pokrój na cieniutkie plasterki • Zagotuj osoloną wodę, a…
Clafoutis to klasyczny francuski deser, który według oryginalnej receptury powinien zawierać…
Nagrzej piekarnik do temperatury 185ºC • W garnku roztop masło • Wrzuć do niego maliny, aby…
Rozpuść czekoladę • Utrzyj żółtko z cukrem • Ubij śmietanę • Wlej czekoladę do…
BABKA PIASKOWA: Zmieszaj jajka, skórkę z cytryny i cukier • Roztop masło z wanilią • Dodawaj…
OLIWA BAZYLIOWA: Bardzo drobno posiekana bazylie dokładnie wymieszaj z oliwa z oliwek • Odstaw na…
W rondlu smaż około 3 minut na oleju roślinnym posiekaną szalotkę i czosnek • Dodaj ryż i…
Mąkę migdałową można kupić w sklepach spożywczych, natomiast mąkę pistacjową musisz…
Dobry rosół wymaga dobrego pieczywa. Przepis na nasz przepis na chleb potiomkin…