MAZUREK MIGDAŁOWY
CIASTO MAŚLANE: Mąkę z cukrem pudrem przesiej do dzieży miksera • Posiekaj masło na drobną…
CIASTO MAŚLANE: Mąkę z cukrem pudrem przesiej do dzieży miksera • Posiekaj masło na drobną…
Gotuj jajo gęsie 16-17 minut • Odstaw do ostygnięcia, obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C • Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do…
DZIEŃ 1: W misce wymieszaj pokruszone ziarna żyta i pszenicy, ziarna lnu i morele • Zagotuj…
ŁOSOŚ: Łososia możesz z powodzeniem przyrządzić dzień wcześniej • Cebulę i fenkuł…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Nasmaruj formę do pieczenia dużych muffinów •…
Opłucz sałatę i usuń zwiędłe liście • Ugotuj szparagi i karczochy • Pokrój ogórek i…
Seler piecz w temperaturze 190°C do miękkości, a następnie pokrój na cienkie plastry •…
W misce rozpuść w wodzie drożdże • Dodaj oliwę z oliwek, miód, pokrzywy i sól w…
CIASTO NA ORZECHY: Suche składniki wymieszaj, dodaj jajka, masło oraz ocet i wyrób ciasto •…
DZIEŃ PRZED PIECZENIEM: W misce wymieszaj łyżkę zakwasu z mąką i wodą • Przykryj folią…
CIASTO MIGDAŁOWE: W mikserze utrzyj masło z cukrem, wanilią i na przemian dodawaj mąkę…