WĘDZONA MAKRELA Z PIKLOWANYMI WARZYWAMI I ZIEMNIAKAMI
PIKLOWANE WARZYWA: Zagotuj wodę z octem i cukrem na zalewę • Podziel kalafior na różyczki •…
PIKLOWANE WARZYWA: Zagotuj wodę z octem i cukrem na zalewę • Podziel kalafior na różyczki •…
Rozgrzej piekarnik parowy do temperatury 62°C • Przygotuj rybę, oddzielając filety od ości,…
Grilluj łososia ułożonego skórą do dołu • Przewróć rybę na drugą stronę tuż przed…
Dokładnie przejrzyj omułki, odrzuć otwarte lub uszkodzone • Oderwij z małży „brodę” i…
Podziel kalafior i brokuł na różyczki ● Obierz szalotkę i pokrój ją na cienkie krążki ●…
Podziel 2 awokado na 4 cząstki i wydrąż je • Przyrumień palnikiem do crème brûlée, przypraw…
SAŁATKA: Obierz i pokrój pasternaki na 4 kawałki ● Pokrój na kawałki fenukły; odkrój…
Filet z dorsza pokrój w kostkę o boku około jednego centymetra i włóż do metalowej miseczki…
BROWNIE: Utrzyj jajka z cukrem • Dodaj rozpuszczone masło z czekoladą • Na koniec wsyp…
Ikra i ziemniaki to połączenie niemal doskonałe. I choć klasykiem jest ikra sielawy z rösti, my…
Polej łososia sokiem z cytryny i olejem rzepakowym • Posyp solą i pieprzem • Połóż…
BEZY KARDAMONOWE: Białka i cukier wymieszaj w misce i wstaw ją do kąpieli wodnej • Mieszaj, aż…