ZUPA ZIEMNIACZANA Z PARMEZANEM I OGONKAMI RAKÓW
Obierz ziemniaki i pokrój je na mniejsze kawałki • Ugotuj ziemniaki w bulionie warzywnym •…
Obierz ziemniaki i pokrój je na mniejsze kawałki • Ugotuj ziemniaki w bulionie warzywnym •…
KULA Z PURÉE Z POMIDORÓW: Podgrzej oliwę w rondelku i skonfituj w niej pomidorki • Kiedy…
Przekrój opłukane brukselki na pół, a jeśli są bardzo duże, podziel je na ćwiartki •…
KURCZAK: Posiekaj drobno pietruszkę i bazylię • Z korpusów kurczaków wytnij piersi,…
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i odstaw na 10 minut, by masa przestygła • Ułóż ciasto…
Seler, jak każda roślina okopowa, smakuje wyjątkowo jesienią. I choć pieczenie warzywa do…
Zagotuj wodę z brązowym cukrem, aby przygotować możliwie najlepszy karmel bez grudek. Odrobina…
SALSA ANANASOWA: Wymieszaj wszystkie składniki w misce i dopraw solą oraz pieprzem • Odstaw na…
Posiekaj drobno czosnek i oregano • Zetrzyj skórkę z cytryny • Wymieszaj z oliwą z oliwek,…
CIASTO DOJRZEWAJĄCE: Wyrób ciasto na pizzę i odstaw do fermentacji na 24 godziny • Pizza…
Zioła wymieszaj z olejem, solą i pieprzem • Natrzyj karkówkę marynatą i ułóż na ruszcie w…
Warto w tym daniu cytrynę zastąpić octem słodowym i skropić nim rybę przed podaniem. Okonia…