ZUPA ZIEMNIACZANA Z PARMEZANEM I OGONKAMI RAKÓW
Obierz ziemniaki i pokrój je na mniejsze kawałki • Ugotuj ziemniaki w bulionie warzywnym •…

Obierz ziemniaki i pokrój je na mniejsze kawałki • Ugotuj ziemniaki w bulionie warzywnym •…

KULA Z PURÉE Z POMIDORÓW: Podgrzej oliwę w rondelku i skonfituj w niej pomidorki • Kiedy…

Przekrój opłukane brukselki na pół, a jeśli są bardzo duże, podziel je na ćwiartki •…

KURCZAK: Posiekaj drobno pietruszkę i bazylię • Z korpusów kurczaków wytnij piersi,…

Wymieszaj wszystkie składniki w misce i odstaw na 10 minut, by masa przestygła • Ułóż ciasto…

Seler, jak każda roślina okopowa, smakuje wyjątkowo jesienią. I choć pieczenie warzywa do…

Zagotuj wodę z brązowym cukrem, aby przygotować możliwie najlepszy karmel bez grudek. Odrobina…

SALSA ANANASOWA: Wymieszaj wszystkie składniki w misce i dopraw solą oraz pieprzem • Odstaw na…

Posiekaj drobno czosnek i oregano • Zetrzyj skórkę z cytryny • Wymieszaj z oliwą z oliwek,…

CIASTO DOJRZEWAJĄCE: Wyrób ciasto na pizzę i odstaw do fermentacji na 24 godziny • Pizza…

Zioła wymieszaj z olejem, solą i pieprzem • Natrzyj karkówkę marynatą i ułóż na ruszcie w…

Warto w tym daniu cytrynę zastąpić octem słodowym i skropić nim rybę przed podaniem. Okonia…