ZUPA CEBULOWA Z BAGIETKĄ ZAPIEKANĄ Z SEREM GRUYÈRE
Pokrój cebulę na plasterki • W rondlu roztop masło i podsmaż na nim cebulę, pilnując, żeby…
Pokrój cebulę na plasterki • W rondlu roztop masło i podsmaż na nim cebulę, pilnując, żeby…
Pokrój dorsza na mniejsze kawałki • Panieruj dwukrotnie w mące pszennej wymieszanej z solą i…
Do tego odświeżającego deseru wybierz dojrzałe gruszki. Kwaskowate, „dorosłe” smaki…
Posiekaj czekoladę • Wymieszaj w garnku śmietanę, cukier oraz glukozę i zagotuj • Gotuj…
Podziel kurczaka na części, wyodrębniając udka, skrzydełka i pierś • Przekrój pierś i…
LETNIE PIKLE: Kalafiora podziel na mniejsze różyczki, marchewki pokrój na plasterki, a czerwoną…
KREM Z KUREK: Posiekaj szalotki • Kurki przesmaż na klarowanym maśle z tymiankiem i szalotką…
Wszystkie składniki powinny być schłodzone • Zagotuj bulion z kurczaka i ostudź go • Obierz…
Obierz pasternaki i pokrój je wzdłuż na plastry o grubości ½ cm • Grilluj je pośrednio,…
TURBOT MOUSELLINE: Turbota zmiksuj w malakserze • Powoli dodawaj śmietanę • Dopraw solą…
Pstrąga wyfiletuj, usuwając wszystkie ości • Większe kawałki smaż na patelni na rozgrzanym…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C • Oczyść mięso, posyp solą oraz pieprzem i…