GRILLOWANA MAKRELA Z KOPREM, ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM
Rozpal grill • Natnij rybę wzdłuż brzucha i usuń wnętrzności • Posiekaj koper i wymieszaj…
Rozpal grill • Natnij rybę wzdłuż brzucha i usuń wnętrzności • Posiekaj koper i wymieszaj…
Ząbków czosnku nie należy gotować zbyt długo, ponieważ staną się papkowate i będą się…
Ułóż wszystkie składniki w brytfannie, by ich smaki wzajemnie się przeniknęły. Warzywa…
Przekrój śliwki na pół i wyjmij pestki • Obierz i pokrój cienko cebulę • W misce wymieszaj…
Dynie zazwyczaj są dość duże i nie zawsze zużywa się je na raz w całości. Nasza marynata…
Szpinak zblenduj z jajkiem, wodą, solą i gałką muszkatołową • Dodaj mąkę i mieszaj, aż…
Rozjaśnij sobie zimę kolorem na talerzu: soczysta jagnięcina z kolorowym purée z marchwi i…
Do jej przygotowania zainspirowało nas danie navarin – klasyk kuchni francuskiej. Jego nazwa…
PURÉE MARCHEWKOWE: Obierz marchewki i pokrój je na kawałki ● Obierz i posiekaj ząbki czosnku…
EINTOPF: Opłucz omułki i oderwij „brodę” • Wyrzuć uszkodzone lub zamknięte małże •…
GULASZ: Mięso z jelenia oczyść z błon, pokrój w kostkę i obsmaż na maśle, dodając drobno…
Oskrob buraki i ułóż je w soli ● Zapiekaj 1-1,5 godziny (w zależności od rozmiaru warzywa) w…