MASŁO Z CHORIZO
Przekrój chorizo wzdłuż na pół i piecz przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury…

Przekrój chorizo wzdłuż na pół i piecz przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury…

Natnij gicz po bokach i obtocz ją w mące • Obierz cebulę, czosnek i warzywa korzeniowe •…

Pamiętaj, że purée z groszku i kuleczki należy przed frytowaniem przechowywać w możliwie…

Posiekaj szalotkę i czosnek • Podsmaż je na oliwie tak, by nie nabrały koloru • Dodaj…

WINEGRET O SMAKU ANCHOIS: Posiekaj cebulę i anchois • Wymieszaj je z octem, olejem i pieprzem….

SOS PAPRYKOWY: Paprykę pokrój na kawałki • Pokrój cienko czosnek, przełóż do rondla, dodaj…

SZALOTKA MOCZONA W OCCIE JABŁKOWYM: Obraną szalotkę pokrój w grube plastry • Mocz ją kilka…

MARCHEWKI MARYNOWANE W IMBIRZE: Przygotuj zalewę z octu, cukru, wody i pokrojonego na kawałki…

MARCHEWKI MARYNOWANE W IMBIRZE: Przygotuj zalewę z octu, cukru, wody i pokrojonego na kawałki…

Usmaż filet z kurczaka i ugotuj quinoę ● Poszatkuj kapustę i zetrzyj lub pokrój ogórek na…

Ugotuj ryż i odstaw do wystudzenia ● Rostbef pokrój na plastry lub paski ● Paprykę pokrój w…

W tym daniu warzywa można dowolnie wymieniać. Nic się nie stanie, jeśli ziemniaki zastąpimy…