SAKURA
Szklankę wypełnij lodem • Wlej wódkę i likier rabarbarowy • Dopełnij szklankę…

Szklankę wypełnij lodem • Wlej wódkę i likier rabarbarowy • Dopełnij szklankę…

Mówi się, że to karmelizowane, wywrócone do góry nogami ciasto jabłkowe stworzyła Stéphane…

BURACZANY MAJONEZ: Obrane i pokrojone buraki, obrane ząbki czosnku oraz pozostałe składniki…

Pokrusz drożdże w misce • Wlej wodę i mieszaj, aż drożdże się rozpuszczą • Dodaj…

Podziel kurczaka na części (udka, skrzydełka i piersi) • Zrumień mięso na oliwie •…

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C • Posiekaj migdały na duże kawałki, a następnie praż…

Zbiory kabaczka zazwyczaj bywają obfite i najczęściej nie wiadomo, co z nim robić. W takim…

W daniu tym burak występuje w dwóch postaciach – piklowanej oraz zapiekanej z tymiankiem i…

Rozgrzej piec do temperatury 170°C • Jabłko umyj, przekrój na pół i usuń gniazdo nasienne…

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie smaż na odrobinie masła, aż zmiękną •…

Przypraw mięso solą w płatkach • Włóż je wraz z tymiankiem, rozmarynem i czosnkiem do…

Oczyść i obierz warzywa • Pokrój je na duże kawałki i gotuj powoli w lekko osolonej wodzie,…