AGUACHILE Z OSTRYGAMI
OLEJ KOLENDROWY: Zblenduj kolendrę z olejem, aż mieszanina nagrzeje się tak, że oddzielą się…

OLEJ KOLENDROWY: Zblenduj kolendrę z olejem, aż mieszanina nagrzeje się tak, że oddzielą się…

Przekrój śliwki na pół i wyjmij pestki • Obierz i pokrój cienko cebulę • W misce wymieszaj…

Oskrob buraki i ułóż je w soli ● Zapiekaj 1-1,5 godziny (w zależności od rozmiaru warzywa) w…

Oczyść szczotką seler i dokładnie usuń zeń ziemię • Następnie piecz korzeń selera w…

Opłucz filety śledziowe w zimnej wodzie i osusz • Podgrzej wodę • Dodaj cukier, sól i ocet…

Podziel makrelę na kawałki • Ziemniaki pokrój w plastry • Obierz cebulę i pokrój w piórka…

Pamiętaj, że purée z groszku i kuleczki należy przed frytowaniem przechowywać w możliwie…

WINEGRET O SMAKU ANCHOIS: Posiekaj cebulę i anchois • Wymieszaj je z octem, olejem i pieprzem….

SOS PAPRYKOWY: Paprykę pokrój na kawałki • Pokrój cienko czosnek, przełóż do rondla, dodaj…

SZALOTKA MOCZONA W OCCIE JABŁKOWYM: Obraną szalotkę pokrój w grube plastry • Mocz ją kilka…

Usmaż filet z kurczaka i ugotuj quinoę ● Poszatkuj kapustę i zetrzyj lub pokrój ogórek na…

Kapustę przetnij na pół i umyj pod bieżącą wodą • Rozgrzej patelnię, wlej na nią 2…