KALMARY W OLIWIE POMIDOROWEJ, KREMOWE SZAFRANOWE ZIEMNIAKI
Pomidory sparz we wrzątku, obierz i pokrój w concasse • Oliwki zblenduj lub pokrój drobno,…
Pomidory sparz we wrzątku, obierz i pokrój w concasse • Oliwki zblenduj lub pokrój drobno,…
Pokrój kalafior i brokuły na małe bukieciki • Gotuj je przez minutę w osolonej wodzie •…
Zmiksuj wszystkie składniki na falafel • Uformuj kuleczki i usmaż je na oleju (albo we…
SPÓD TORTU: Nastaw piekarnik na temperaturę 175ºC • Ubij jajka z cukrem na puszystą masę •…
PIKLOWANE WARZYWA: Zagotuj wodę z octem i cukrem na zalewę • Podziel kalafior na różyczki •…
Rozgrzej piekarnik parowy do temperatury 62°C • Przygotuj rybę, oddzielając filety od ości,…
Pokrój warzywa i zeszklij na maśle, zalej bulionem i gotuj do miękkości • Wystudź zupę do…
Grilluj łososia ułożonego skórą do dołu • Przewróć rybę na drugą stronę tuż przed…
Dokładnie przejrzyj omułki, odrzuć otwarte lub uszkodzone • Oderwij z małży „brodę” i…
Podziel kalafior i brokuł na różyczki ● Obierz szalotkę i pokrój ją na cienkie krążki ●…
Podziel 2 awokado na 4 cząstki i wydrąż je • Przyrumień palnikiem do crème brûlée, przypraw…
SAŁATKA: Obierz i pokrój pasternaki na 4 kawałki ● Pokrój na kawałki fenukły; odkrój…