PAJ POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY
Wsyp do miski mąkę, dodaj masło i rozcieraj palcami, aż masa będzie przypominała okruszki •…
Wsyp do miski mąkę, dodaj masło i rozcieraj palcami, aż masa będzie przypominała okruszki •…
Nadzienie z mielonego mięsa wieprzowo-wołowego możesz zastąpić farszem z mielonej dziczyzny i…
Ciasto jest elastyczne i łatwo się je rozwałkowuje, więc zrobienie z niego cienkich i…
Gotuj owoce na wolnym ogniu, aż będą miękkie • Przetrzyj masę owocową przez sitko i…
Oczyść brukselki • Zagotuj wodę z solą • Gotuj brukselki około 5 minut w osolonej wodzie, a…
Pokrój kapustę na kawałki, mniej więcej dwucentymetrowe • Morele pokrój w paski, posiekaj…
KIEŁBASA Z KARPIA: Wyfiletuj surowego karpia, następnie zdejmij skórę i wyciągnij ości • Z…
Obierz cebule i pokrój je na duże cząstki • Przyrumień je lekko w garnku na maśle • Wlej…
Do garnka włóż całą łopatkę jagnięcą, dodaj wodę, wino, czosnek, liście laurowe i…
NADZIENIE Z SERKA KREMOWEGO I ORZECHÓW WŁOSKICH: Upraż orzechy • Dodaj je do pozostałych…
Kiszona cebula doskonale pasuje do kanapki z rostbefem, do kotleta mielonego albo do niedzielnej…
Marchew jest jednym ze słodszych warzyw uprawianych w Polsce. Gotowanie odbiera jej słodycz,…