ŚLEDŹ, SAŁATKA Z KALAREPY I RZODKIEWKI, ŻYTNI CHLEB, MUSZTARDA DIJON
SAŁATKA Z KALAREPY I RZODKIEWKI: Wszystkie składniki pokrój w drobną kostkę • Dodaj majonez i…

SAŁATKA Z KALAREPY I RZODKIEWKI: Wszystkie składniki pokrój w drobną kostkę • Dodaj majonez i…

Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Przygotuj formę do pasztetu o pojemności około 1 l…

Przesącz jogurt grecki przez filtr do kawy, by uzyskać gęstą konsystencję • Szparagi posmaruj…

Śliwki pokrój w plasterki o grubości ok. 1/2 cm (wykrój je wokół pestki) • Wrzuć je na…

Zmieszaj posiekaną żółtą cebulę z olejem i podsmaż ją do miękkości na małym ogniu •…

OLEJ LAWENDOWY: Wszystkie składniki zmiksuj. KOMPRESOWANA KAPUSTA: Wszystkie składniki umieść w…

Marchew jest jednym ze słodszych warzyw uprawianych w Polsce. Gotowanie odbiera jej słodycz,…

BURACZANY MAJONEZ: Obrane i pokrojone buraki, obrane ząbki czosnku oraz pozostałe składniki…

KULA Z PURÉE Z POMIDORÓW: Podgrzej oliwę w rondelku i skonfituj w niej pomidorki • Kiedy…

Posiekaj drobno czosnek i oregano • Zetrzyj skórkę z cytryny • Wymieszaj z oliwą z oliwek,…

Zagotuj bulion warzywny • Dodaj bulgur, ponownie zagotuj i zdejmij garnek z palnika • Zostaw na…

Pomidory sparz we wrzątku, obierz i pokrój w concasse • Oliwki zblenduj lub pokrój drobno,…