MARYNOWANA DYNIA Z IMBIREM I CHILLI
Dynie zazwyczaj są dość duże i nie zawsze zużywa się je na raz w całości. Nasza marynata…

Dynie zazwyczaj są dość duże i nie zawsze zużywa się je na raz w całości. Nasza marynata…

Szpinak zblenduj z jajkiem, wodą, solą i gałką muszkatołową • Dodaj mąkę i mieszaj, aż…

Rozjaśnij sobie zimę kolorem na talerzu: soczysta jagnięcina z kolorowym purée z marchwi i…

Do jej przygotowania zainspirowało nas danie navarin – klasyk kuchni francuskiej. Jego nazwa…

PURÉE MARCHEWKOWE: Obierz marchewki i pokrój je na kawałki ● Obierz i posiekaj ząbki czosnku…

EINTOPF: Opłucz omułki i oderwij „brodę” • Wyrzuć uszkodzone lub zamknięte małże •…

KRUCHY SPÓD: Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno) i posmaruj dno…

GULASZ: Mięso z jelenia oczyść z błon, pokrój w kostkę i obsmaż na maśle, dodając drobno…

Oskrob buraki i ułóż je w soli ● Zapiekaj 1-1,5 godziny (w zależności od rozmiaru warzywa) w…

Oczyść szczotką seler i dokładnie usuń zeń ziemię • Następnie piecz korzeń selera w…

Brzeg wysokiej szklanki koktajlowej posmaruj z jednej strony miodem i posyp płatkami chili •…

Opłucz filety śledziowe w zimnej wodzie i osusz • Podgrzej wodę • Dodaj cukier, sól i ocet…