LASAGNE MARCHEWKOWA
PURÉE MARCHEWKOWE: Obierz marchewki i pokrój je na kawałki ● Obierz i posiekaj ząbki czosnku…
PURÉE MARCHEWKOWE: Obierz marchewki i pokrój je na kawałki ● Obierz i posiekaj ząbki czosnku…
EINTOPF: Opłucz omułki i oderwij „brodę” • Wyrzuć uszkodzone lub zamknięte małże •…
GULASZ: Mięso z jelenia oczyść z błon, pokrój w kostkę i obsmaż na maśle, dodając drobno…
Oskrob buraki i ułóż je w soli ● Zapiekaj 1-1,5 godziny (w zależności od rozmiaru warzywa) w…
Oczyść szczotką seler i dokładnie usuń zeń ziemię • Następnie piecz korzeń selera w…
Brzeg wysokiej szklanki koktajlowej posmaruj z jednej strony miodem i posyp płatkami chili •…
Opłucz filety śledziowe w zimnej wodzie i osusz • Podgrzej wodę • Dodaj cukier, sól i ocet…
KIEŁBASA Z WIEPRZOWINY: Wymieszaj mięso z solą • Dodaj duxelle z pieczarek, fenkuł i słoninę…
KRUCHY SPÓD: Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno) i posmaruj dno…
Podziel makrelę na kawałki • Ziemniaki pokrój w plastry • Obierz cebulę i pokrój w piórka…
Wyfiletuj makrelę i podziel na kawałki • Podsmaż na maśle • Posyp solą i pieprzem. SOS…
Prosty i nieco pożywniejszy wariant koktajlu krewetkowego z dorszem w roli głównej. Ogórek…