TARTA MIGDAŁOWA
CIASTO MIGDAŁOWE: W mikserze utrzyj masło z cukrem, wanilią i na przemian dodawaj mąkę…

CIASTO MIGDAŁOWE: W mikserze utrzyj masło z cukrem, wanilią i na przemian dodawaj mąkę…

CIASTO MAŚLANE: Mąkę z cukrem pudrem przesiej do dzieży miksera • Posiekaj masło na drobną…

Cytrynę pokrój w plastry • Posiekaj listki szałwii • Pierś kurczaka posyp solą i pieprzem,…

Zalej czerstwą bułkę zimnym mlekiem i odstaw na 30 minut • Usmaż drobno posiekaną cebulę na…

Pokrój cienko kapustę • Jabłka pokrój na małe kawałki, a cebulę posiekaj • Podsmaż…

Napełnij shaker lodem • Dodaj gin, likier imbirowy, sok z cytryny i cukier • Wstrząśnij…

Obierz i drobno posiekaj żółtą cebulę, czosnek oraz imbir • Obierz marchewki oraz ziemniaki i…

Łatwa zapiekanka, która urzeka smakiem i kolorami. Porwij kapustę rękoma i wymieszaj z marchwią…

Przyrumień polędwicę na maśle z czosnkiem, tymiankiem i jałowcem • Zapiekaj w piekarniku w…

Upraż migdały na patelni na średnim ogniu • Posyp je 150 g cukru pudru i mieszaj, aż cukier…

SŁONA MASA TOFFI – DZIEŃ 1: Usuń papierową etykietę z puszki mleka skondensowanego •…

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C • Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do…